• Kategorie
  • Prasa do ciasta do pizzy Cuppone Pizzaform | Ø50-52 cm | 400 placków/h | 6,6 kW | PZF/50DS Cuppone

Symbol: PZF/50DS
36417.84
36417.84
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h jeżeli produkt jest dostępny na magazynie
Dostępność Potwierdź dostępność telefonicznie lub mailowo
Waga 234 kg

Zapraszamy do kontaktu tel. 501039015

Cuppone włoska jakość od 1963 roku Cuppone to włoski producent działający na rynku gastronomicznym od ponad 60 lat, specjalizujący się w produkcji pieców i pras do pizzerii, piekarni, restauracji. Rzetelna praca, precyzja i przykładanie wagi do najwyższej jakości wykonania sprawiły, że Cuppone jest obecnie światowym liderem w produkcji pieców gastronomicznych i pras do pizzy. Aby zagwarantować doskonałą jakość produktu, rodzina Cuppone zdecydowała się na opracowanie wszystkich etapów produkcji we własnym zakresie - na powierzchni około 5000 metrów kwadratowych od projektowania po obróbkę i montaż gotowego urządzenia Trzonem firmy jest dział badań i inżynierii, w którym dzięki doskonałej pracy zespołowej powstają nowe piece i zaawansowane projekty, a produkty są testowane we współpracy z profesjonalistami z branży, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rynku, od małych sklepów po duże sieci    Opis: Profesjonalna prasa do ciasta włoskiej produkcji Cuppone Pizzaform pozwala na łatwe formowanie ciasta na pizzę Dzięki prasie do ciasta, znacznie przyśpieszymy i ułatwimy codzienną pracę w pizzerii Pozwala na uzyskanie do 400 jednakowych podkładów do pizzy w ciągu jednej godziny Obudowa wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej Solidna, trwała i wyjątkowo prosta w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości konstrukcja Prosta obsługa za pomocą elektronicznego panelu sterowania Elektroniczna kontrola temperatury formy do pizzy (zalecana 160°C) Elektroniczna kontrola czasu zgniotu ciasta Prosta i precyzyjna regulacja grubości ciasta za pomocą dźwigni Urządzenie usuwa część wilgoci z ciasta, skracając w ten sposób czas pieczenia i zwiększając chrupkość Zastosowana technologia specjalnych chromowanych płyt zapobiega przywieraniu ciasta, a także umożliwia pokrycie produktu warstwą skrobi dzięki czemu zachowuje świeżość na dłużej Płyty dociskające dostępne w dwóch kształtach w zależności od wyboru modelu "DS" zaokrąglone stosowane by uzyskać pizzę z rantem oraz "DP" płaskie  Ruchoma osłona górnej płyty Zawartość wody w cieście powinna wynosić 50-70% Nie nadaje się do ciasta bezglutenowego   Wyposażenie opcjonalne: SPZF - Podstawa pod prase do pizzy Pizzaform   Parametry techniczne: Wymiary zewnętrzne [mm]: 560x710x860 Średnica ciasta [mm]: 500-520 Waga prasowanego ciasta [g]: 600/800 Wydajność [ciast/h]: 400 Moc [kW]: 6,6 Zasilanie [V]: 400 Waga [kg]: 234           Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie