- Kategorie
-
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny | z wózkiem | piekarniczo-cukierniczy | automatyczny system myjący | 16x600x400 | 34,7 kW | Mychef.
Symbol:
BAKE MAX MASTER 16E
73977.12
73977.12
73977.12
Wysyłka w ciągu | 24h jeżeli produkt jest dostępny na magazynie |
Dostępność | Potwierdź dostępność telefonicznie lub mailowo 0 szt. |
Waga | 311 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zapraszamy do kontaktu tel. 501039015
Szkolenie z obsługi pieca gratis Doskonałe rezultaty gotowania MultiSteam Innowacyjna, opatentowana technologia wprowadzania podwójnej pary, 5 razy szybsza niż w tradycyjnych systemach (bojler lub natrysk bezpośredni) dzięki wstępnemu podgrzewaniu wody. Szybsza i gęstsza para, zapewniająca równomierne gotowanie TSC (Kontrola stabilności termicznej) Jedyny taki opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze (do 120 °C) z minimalnymi odchyleniami (± 0,2 °C) (opcja) DryOut Plus Umożliwia aktywne usuwanie wilgoci z komory w celu uzyskania bardziej chrupiącej tekstury dzięki unikalnej technologii niskociśnieniowej. Chrupiące, złociste, bardzo szybkie i doskonałe rezultaty Większy komfort użytkowania Sous-vide, jedno- i wielopunktowe sondy z magnetycznym złączem plug & play lub wewnętrzną sondą jednopunktową lub sondą wielopunktową Dzięki nowemu złączu magnetycznemu podłączenie sondy jeszcze nigdy nie było tak szybkie i łatwe Zintegrowana rynienka ociekowa Rynienka ociekowa podłączona do odpływu. Rynienka została również wyposażona w filtr który zapobiega przedostawaniu się resztek jedzenia, które mogłyby spowodować jego zatkanie Wbudowane oświetlenie LED Specjalnie zaprojektowane, odporne na wysokie temperatury, charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii oraz wydłużonym czasem pracy Większa skuteczność i wydajność Wysokiej jakości izolacja termiczna Komora grzewcza wykonana ze stali AISI 304 i AISI 316L (modele MAX). Jej duża wytrzymałość gwarantuje doskonałe gotowanie i znaczną oszczędność energii Szkło niskoemisyjne Najnowsza technologia szkła niskoemisyjnego zapewnia lepszą izolację poprzez zmniejszenie strat ciepła. Konstrukcja drzwi sprawia, że są one łatwe do czyszczenia i bezpieczne w obsłudze Najnowocześniejsza, wysokowydajna technologia nawiewu SmartWind Szybsze i bardziej równomierne gotowanie dzięki termodynamicznej konstrukcji wentylatora w połączeniu z z inteligentnym zarządzaniem prędkością i kierunkiem obrotów MyCare - mycie automatyczne Opatentowany inteligentny automatyczny system myjący. Usuwa wszelkie zabrudzenia z komory pieca. Piec wykrywa stopień zabrudzenia i proponuje najbardziej odpowiedni program Większa ochrona żywności UltraVioletSteam Ta opatentowana technologia może wytwarzać absolutnie czystą, wysterylizowaną parę, która jest wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach, dzięki systemowi promieniowania ultrafioletowego (opcja) Jedyny w 100% sterylny piec Dzięki połączeniu opatentowanych technologii UltraVioletSteam i systemu samoczyszczenia MyCare komora pieca będzie w 100% sterylna, czysta i wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach Rączka oraz komponenty wykonane z tworzyw o właściwościach antybakteryjnych Dodany komponent antybakteryjny umożliwia lepszą ochronę przed rozprzestrzenianiem się zarazków i bakterii, zapewniając w ten sposób czystą i higieniczną powierzchnię Opis: 3 tryby gotowania: Konwekcja (od 30? do 260?C) / Mieszany: konwekcja + para (od 30? do 260?C) /para wodna nasycona (od 30? do 130?C) SmartWind. Szybsze, w pełni równomierne gotowanie dzięki inteligentnemu systemowi który reguluje kierunek obrotów wentylatorów i ich prędkość: 4 prędkości MultiSteam. Opatentowana technologia podwójnego wtrysku pary DryOut Plus. Aktywne usuwanie wilgoci z komory za pomocą technologii niskociśnieniowej. Technologia zapewniająca chrupiące, złociste, ultraszybkie i doskonałe rezultaty MyCare. Automatyczny, inteligentny system czyszczący System szybkiego schładzania Cooldown - pozwala na szybkie i bezpieczne czyszczenie z systemem MyCare Automatyczne pre-heating. Ultraszybkie nagrzewanie wstępne Programy + Fazy gotowania w każdym programie: 40 + 3 7 przycisków szybkiego dostępu do zapisanych programów Sonda wewnętrzna jednopunktowa Manualna regeneracja Proste w czyszczeniu prowadnice typu L Wyświetlacz LED Wizualny i dźwiękowy alarm zakończenia gotowania Oświetlenie LED. Minimalne zużycie i maksymalny czas działania Niskoemisyjne, drzwi z potrójną szybą, mocowane na zawiasach i umożliwiające łatwe czyszczenie Niezwykle odporna komora ze stali nierdzewnej AISI 304 18/10, w pełni spawana, z zaokrąglonymi krawędziami (odpływ przez zintegrowany syfon) Rączka i elementy z tworzywa sztucznego są pokryte powłoką antybakteryjną Chłodzenie odpływu. Chłodzi wodę odpływającą, zapobiegając ewentualnym uszkodzeniom rur Stopień ochrony IPX5 Wózek z prowadnicami 600x400. Pojemność 16 tac 600x400 i odległość między prowadnicami 85 mm, wykonanyze stali nierdzewnej AISI 316L Wyposażenie dodatkowe: MYCHA397 - zestaw przyłączy do wody i odpływu - akcesoria do szybkiego i łatwego podłączenia dopływu i odpływu wody zawiera w zestawie 5 tabletek CleanDuo MYCHA385 - zestaw UltraVioletSteam: całkowicie czysta, wysterylizowana i wolna od patogenów para dzięki opatentowanej technologii promieniowania ultrafioletowego Parametry techniczne: Wymiary [mm]: 893x1018x1923 Moc [kW]: 34,7 Zasilanie [V]: 400 Pojemność: 16x600x400 Waga [kg]: 311 Odległość między prowadnicami [mm]: 85 Zakres temperatury [°C]: 30 - 260 Zalecana dzienna ilość wypiekanych bagietek (gramatura 250 g, długość 54 cm): 240 Zalecana dzienna ilość wypiekanych rogalików (gramatura 85 g, średnica 10 cm): 300 Gwarancja wynosi 12 miesięcy. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest rejestracja urządzenia na stronie producenta: https://mychefpro.com/en/warranty-activation/ Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia