• Kategorie
  • Piec konwekcyjno - parowy Nano Max 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjący... Hendi

Symbol: 219003
72330.38
72330.38
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h jeżeli produkt jest dostępny na magazynie
Dostępność Potwierdź dostępność telefonicznie lub mailowo

Zapraszamy do kontaktu tel. 501039015

  • -odległość miedzy prowadnicami

  • 67 mm

    -wymiary zewnętrzne

  • 1091x1183x(H)1900 mm

    -ilość wentylatorów z autorewersem

  • 4

    -moc/napięcie

  • 43,5 kW/400 V

    -waga

  • 322 kg


    PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH

    NANO MAX:

    -Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C

    Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

    -Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

    Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego

    powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę

    -Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

    Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

    -Gotowanie z użyciem sondy

    Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania.

    Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania

    -Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T

    Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.

    Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia

    -Gotowanie metoda Sous Vide

    Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty.

    Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy O1 mm


    GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX:

    -Multi Level

    Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej.

    Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa

    -Multi launguage

    Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski

    -Port USB

    Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec.

    Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

    -WiFi

    Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca.

    Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury

    -Inwerter

    Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne.

    Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa

    -Gotowanie nocne

    Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy.

    Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej

    -Cook & Hold

    Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ

  • technologia gotowania i utrzymaniapotraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.

    Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami

    -Proofing

    Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu

    -Automatic Cooling

    System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,

    wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze

    -Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy

    Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START.

    Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry

    takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu

    -Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty

    Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym.

    Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania

    -Automatycznie otwierany kominek

    Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca.

    Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze

    Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers

    Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.

    Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy

    -NANO Technology

    Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą

    drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

    -Automatyczny system myjący

    Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy


    POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO:

  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.

    Natrysk sterowany elektronicznie

  • Funkcja PRE-HEATING
  • rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej

    niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie

    potrawy. Można zapisać ją w programie

  • Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie

    innej sondy

  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie

    temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany

  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii

    elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni

  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED

    ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu

  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie

  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,

    szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia

    czyszczenie pieca

  • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

  • Drzwi z zawiasem po prawej

  • Podłączenie do sieci wodnej: 3" gwint zewnętrzny, maksymalna

    temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,

    zmiękczona maksymalnie do 5°f

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie