-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Rodzaj lokalu
- Piece do pizzy
- Prasy do pizzy
- Dzielarki, zaokrąglarki
- Blachy do pizzy
- Siatki do pizzy
- Deski do pizzy
- Szczotki do czyszczenia pieców do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Łopaty do pizzy
- Radełka do pizzy
- Talerze do pizzy
- Talerze do makaronu
- Akcesoria do pizzy
- Torby termoizolacyjne do pizzy
- Gyrosy i akcesoria
- Rożna do kurczaków
- Wałkownice elektryczne do ciasta
- Maszynki do makaronu
- Miksery spiralne
- Formy do ravioli
- Akcesoria do serwowania przekąsek
- Naczynia na dipy
- Akcesoria cukiernicze
- Formy silikonowe do pieczenia
- Formy i ranty
- Formy do pralin
- Tace
- Wszystko do lodów
- Szprycowanie
- Automaty do bitej śmietany
- Smażalniki
- Syfony, naboje i akcesoria
- Palniki i foremki do Creme Brulee
- Sita do mąki
- Sita chińskie stożkowe
- Sita do przecierania warzyw
- Worki i torby do pieczywa
- Kociołki do zup
- Warniki
- Podgrzewacze
- Tace
- Termosy stołowe
- Ekspresy do kawy
- Zaparzacze do kawy
- Zaparzacze przelewowe do kawy
- Młynki do mielenia kawy
- Podgrzewacze do czekolady
- Czajniki
- Dyspensery bufetowe
- Ekspozytory
- Produkty z melaniny
- Patery
- Naczynia jednorazowe do przekąsek
- Pucharki i apetizery
- Akcesoria do herbaty
- Blendery i akcesoria
- Dozowniki i nalewaki
- Akcesoria barmańskie
- Maszyny i akcesoria do lodu
- Otwieracze do butelek i korkociągi
- Wiadra i misy do szampana
- Termosy do wina
- Syfon i naboje do wody sodowej
- Spożywcze dodatki
- Zmywaki
- Sokowirówki i wyciskarki
- Przyrządzenie i podawanie piwa
- Shakery
- Butelki
- Tablice i tabliczki
-
Przybory
- Noże uniwersalne
- Noże do mięsa
- Noże do trybowania
- Noże do kebaba i wędlin
- Noże do warzyw i owoców
- Noże do filetowania
- Noże do pieczeni
- Noźe do chleba i ciast
- Noże do sera
- Noże japońskie
- Noże do ryb i owoców morza
- Tasaki
- Noże dekoracyjne
- Zestawy noży
- Pokrowce na noże
- Ostrzałki do noży
- Obieraki
- Noże do ziół
-
Obróbka
- Bemary
- Frytownice
- Patelnie gastronomiczne
- Taborety
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie elektryczne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchenki mikrofalowe
- Kotły warzelne
- Gofrownice
- Urządzenia Sous-Vide
- Urządzenia Multiblast
- Multipatelnie elektryczne
- Opiekacze i tostery
- Podgrzewacze do parówek i bułek
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Utrzymywanie ciepła
- Płyty grillowe, kontakt grille, lava grille
- Salamandry
- Wędzenie
- Suszarki do żywności
- Makaroniarki
- Piekarniki
- Grille
- Naleśnikarki
-
Chłodnictwo
-
Piece
-
Meble
- Zmywalnia
-
Higiena
-
Zastawa
-
Pojemniki
-
-
Rodzaj lokalu
- Piece do pizzy
- Prasy do pizzy
- Dzielarki, zaokrąglarki
- Blachy do pizzy
- Siatki do pizzy
- Deski do pizzy
- Szczotki do czyszczenia pieców do pizzy
- Pojemniki na ciasto do pizzy
- Łopaty do pizzy
- Radełka do pizzy
- Talerze do pizzy
- Talerze do makaronu
- Akcesoria do pizzy
- Torby termoizolacyjne do pizzy
- Gyrosy i akcesoria
- Rożna do kurczaków
- Wałkownice elektryczne do ciasta
- Maszynki do makaronu
- Miksery spiralne
- Formy do ravioli
- Akcesoria do serwowania przekąsek
- Naczynia na dipy
- Akcesoria cukiernicze
- Formy silikonowe do pieczenia
- Formy i ranty
- Formy do pralin
- Tace
- Wszystko do lodów
- Szprycowanie
- Automaty do bitej śmietany
- Smażalniki
- Syfony, naboje i akcesoria
- Palniki i foremki do Creme Brulee
- Sita do mąki
- Sita chińskie stożkowe
- Sita do przecierania warzyw
- Worki i torby do pieczywa
- Kociołki do zup
- Warniki
- Podgrzewacze
- Tace
- Termosy stołowe
- Ekspresy do kawy
- Zaparzacze do kawy
- Zaparzacze przelewowe do kawy
- Młynki do mielenia kawy
- Podgrzewacze do czekolady
- Czajniki
- Dyspensery bufetowe
- Ekspozytory
- Produkty z melaniny
- Patery
- Naczynia jednorazowe do przekąsek
- Pucharki i apetizery
- Akcesoria do herbaty
- Blendery i akcesoria
- Dozowniki i nalewaki
- Akcesoria barmańskie
- Maszyny i akcesoria do lodu
- Otwieracze do butelek i korkociągi
- Wiadra i misy do szampana
- Termosy do wina
- Syfon i naboje do wody sodowej
- Spożywcze dodatki
- Zmywaki
- Sokowirówki i wyciskarki
- Przyrządzenie i podawanie piwa
- Shakery
- Butelki
- Tablice i tabliczki
-
Przybory
- Noże uniwersalne
- Noże do mięsa
- Noże do trybowania
- Noże do kebaba i wędlin
- Noże do warzyw i owoców
- Noże do filetowania
- Noże do pieczeni
- Noźe do chleba i ciast
- Noże do sera
- Noże japońskie
- Noże do ryb i owoców morza
- Tasaki
- Noże dekoracyjne
- Zestawy noży
- Pokrowce na noże
- Ostrzałki do noży
- Obieraki
- Noże do ziół
-
Obróbka
- Bemary
- Frytownice
- Patelnie gastronomiczne
- Taborety
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie elektryczne
- Kuchenki indukcyjne
- Kuchenki mikrofalowe
- Kotły warzelne
- Gofrownice
- Urządzenia Sous-Vide
- Urządzenia Multiblast
- Multipatelnie elektryczne
- Opiekacze i tostery
- Podgrzewacze do parówek i bułek
- Urządzenia do gotowania ryżu
- Utrzymywanie ciepła
- Płyty grillowe, kontakt grille, lava grille
- Salamandry
- Wędzenie
- Suszarki do żywności
- Makaroniarki
- Piekarniki
- Grille
- Naleśnikarki
-
Chłodnictwo
-
Piece
-
Meble
- Zmywalnia
-
Higiena
-
Zastawa
-
Pojemniki
-
- Kategorie
-
Piec konwekcyjno - parowy Nano Max 20 x GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą Hendi
60617.34
Wysyłka w ciągu | 24h jeżeli produkt jest dostępny na magazynie |
Dostępność | Potwierdź dostępność telefonicznie lub mailowo 0 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 8711369219010 |
Zapraszamy do kontaktu tel. 501039015
- Opis
- Zadaj pytanie
-
-odległość miedzy prowadnicami- 67 mm
-wymiary zewnętrzne- 1091x938x(H)1900 mm
-ilość wentylatorów z autorewersem- 4
-moc/napięcie- 28,5 kW/400 V
-waga- 310 kg
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH
NANO MAX:
-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego
powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę
-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
-Gotowanie z użyciem sondy
Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania.
Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania
-Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.
Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia
-Gotowanie metoda Sous Vide
Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty.
Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy O1 mm
GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX:
-Multi Level
Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej.
Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa
-Multi launguage
Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski
-Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec.
Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
-WiFi
Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca.
Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury
-Inwerter
Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne.
Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa
-Gotowanie nocne
Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy.
Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej
-Cook & Hold
Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ
- technologia gotowania i utrzymania potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.
Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami
-Proofing
Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu
-Automatic Cooling
System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,
wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
-Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START.
Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry
takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
-Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty
Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym.
Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania
-Automatycznie otwierany kominek
Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca.
Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze
Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers
Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.
Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy
-NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą
drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
-Automatyczny system myjący
Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO:
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
Natrysk sterowany elektronicznie
- Funkcja PRE-HEATING
- rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej
niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie
potrawy. Można zapisać ją w programie
- Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie
innej sondy
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie
temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii
elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,
szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia
czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Podłączenie do sieci wodnej: 3" gwint zewnętrzny, maksymalna
temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,
zmiękczona maksymalnie do 5°f
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również