• Kategorie
  • Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen BAKERY 16x600x400 gazowy, z bezpośrednim natryskiem, ekranem dotykowym z systeme

Symbol: MKF1664GTS
83705.08
83705.08
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h jeżeli produkt jest dostępny na magazynie
Dostępność Potwierdź dostępność telefonicznie lub mailowo

Zapraszamy do kontaktu tel. 501039015

  • Seria niezwykle prostych w obsłudze nowych pieców konwekcyjno-parowych MILLENNIAL SMART.
  • Osobna grupa pieców GASTRO dla gastronomii z komorą pieczenia dostosowana do pojemników GN 1/1 oraz osobna BAKERY dla cukiernictwa i piekarnictwa z komorą na blachy 600x400 mm. - Te dwie grupy nie różnią się tylko rodzajem prowadnic ale i wielkością samej komory pieczenia.
  • Wersje dla cukiernictwa i piekarnictwa mają komorę powiększoną ze względu na większe rozmiary blach cukierniczych w stosunku do pojemników GN.
  • Każda z tych dwóch wersji dostępna jest także w wersji elektrycznej oraz gazowej.
  • Sterowanie elektroniczne
  • Bezpośredni natrysk
  • Ustawiania najważniejszych parametrów jest tak proste, że nie wymaga specjalistycznego szkolenia.
  • Przygotowanie posiłków w suchym gorącym powietrzu, lub z 5-cio stopniowym zaparowaniem. - Wszystko w funkcji konwekcyjnej. 
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody z 5-cio stopniowa regulacją stopnia zaparowania
  • Bezpieczne drzwi - blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenia
  • Uszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany bez konieczności wzywania serwisu
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa oszczędność energii elektrycznej ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po programach gotowania w cyklu mieszanym i na parze. Sucha podłoga pod i przed piecem to bezpieczeństwo pracy Twoich pracowników
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami skutecznie ułatwia czyszczenie pieca.
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4 wersje elektryczne, oraz IPX3 wersje gazowe
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca, co przekłada się bezpośrednio na pracę urządzenia
  • Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
  • przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie) czyli G20 (oznaczenie europejskie)
  • dostarczane z dodatkowymi dyszami na paz propan-butan
  • podłączenie do gazu: 1/2"
  • Odległość między prowadnicami: 80
  • Rodzaj prowadnic na GN-y: W formie wyjezdnego wózka
  • 930×1160×(H)2060 mm 
  • 4 wentylatory z auto-rewersem
  • Moc gazowa grzania: 30 kW
  • Moc elektryczna wentylatora, oświetlenia, sterowania: 1450W (oświetlenie komory 6,5W Silnik jednego wentylatora 150W)
  • 230V
  • waga netto: 277,2 kg


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie