• Kategorie
  • Szafa do sezonowania Klima Aging System | ZERNIKE | KAS700PV Zernike

Symbol: KAS700PV
42164.40
42164.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h jeżeli produkt jest dostępny na magazynie
Dostępność Potwierdź dostępność telefonicznie lub mailowo
Waga 158 kg

Zapraszamy do kontaktu tel. 501039015

Szafy do sezonowania mięsa lub sera Klima Aging gwarantują równomierną wentylację oraz idealny mikroklimat: Unikalny i opatentowany system wentylacji „V-O" jest jednym z detali, dzięki którym szafy KLIMA posiadają najbardziej innowacyjną technologię sezonowania na rynku Asymetryczny układ otworów na tylnej ścianie wewnętrznej zapewnia równomierną wentylację i jednolite dojrzewanie całego produktu. Powietrze jest kierowane zarówno poziomo, jak i pionowo,aby utrzymać stałą temperaturę i wilgotność w każdym punkcie komory oraz stworzyć idealny mikroklimat Nie ma potrzeby okresowego przekładania i obracania produktów w szafie, co ułatwia i usprawnia organizację pracy oraz zapobiega dostawaniu się nieoczyszczonego powietrza do komory W szafach zastosowano monoblokowy agregat chłodniczy oraz ekologiczny czynnik chłodniczy R290 dla zapewnienia najlepszych rezultatów dojrzewania oraz ograniczenia kosztów energii  Opis: profesjonalne szafy Klima Aging przeznaczone są do sezonowania salami lub serów posiadają również specjalnie oznaczone programy, które idealnie sprawdzą się do produktów wegańskich siedmiocalowy ekran dotykowy z ikonami  tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C ekologiczny czynnik chłodniczy R290 chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane) równomierne rozprowadzanie powietrza i wilgoci w komorze umożliwia ujednolicić proces dojrzewania wszystkich produktów opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę możliwość ustawiania prędkości wentylatora przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce regulowana temperatura pracy w zakresie od +2 do +25°C doskonała izolacja termiczna funkcja centrum testowego sonda do pomiaru wilgotności i temperatury wejście USB i microUSB  rejestrator danych dla HACCP wewnętrzne oświetlenie LED regulowane półki w zestawie możliwość dokupienia systemu "OxigenKlima" do wybranych modeli intuicyjny, wielojęzyczny ekran dotykowy, pozwala łatwo dostosować i zapisać każdy przepis, oraz kontrolować proces dojrzewania możliwość zarządzania procesem dojrzewania i zmiany ustawień na każdym etapie odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu, do sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw do sezonowania salami) sezonowane jednocześnie mogą być tylko produkty jednego rodzaju (sery/salami) szkolenie z obsługi gratis W zestawie KLIMA AGING SYSTEM 700: 4M70KIT CA - 4 stalowe półki + 4 pary prowadnic (ser) 3A70KIT SA - 3 półki z 36 ząbkami + 3 pary prowadnic (salami)   Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne [mm]: 740x850x2115 moc [kW]: 1,05 zasilanie [V]: 230 pojemność min/max [kg]*:40/70 ilość drzwi [szt]: 1 waga [kg]: 158  *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia   Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie